Aerodrom Nikola Tesla

Blog / Upoznajte Beograd

  • Sadržaj
  • Najkraći put do bilo koje destinacije je upravo vazdušnom linijom, a kada je u pitanju Beograd, mnogi kongresmeni i svetski zvaničnici u naš glavni grad dolaze avionskim letovima iz svih krajeva sveta. Beogradski aerodrom Nikola Tesla je poznat po visokom nivou bezbednosti i statistici koja kaže da su naši avioni neki od najpouzdanijih na svetu. 

    Aerodrom je promenio ime u Nikola Tesla, odobrenjem Vlade Republike Srbije 2. februara 2006. godine, te aerodrom sada nosi ime jednog od najvećih naučnika koje je svet video.

    Aerodrom je otvoren 1910. godine i od tada se konstantno radi na njegovom razvijanju. Tu su smeštene tehničke baze Er Srbije i Aviogeneksa, kao i Oblasna kontrola letenja, carina, Muzej vazduhoplovstva, školski centri Er Srbije i Savezne uprave za kontrolu letenja i helikopterska jedinica MUP-a.

    "Open Skies"

    Od prvog januara 2007. godine je na snazi takozvani "Open Skies" odnosno dogovor koji predstavlja slobodno tržište za avioservise što omogućava velike pogodnosti za putnike, otpremnike, kao i narod i ekonomiju svake države.

    Aerodrom Beograd je idealno lociran u odnosu na druge aerodrome u okruženju, jer nema navigacionih ograničenja. Pored kompanije Qatar Airways, još 23 aviokompanije sarađuju sa našom zemljom. Do aerodroma možete stići kolima, autobusom ili taksijem, u zavisnosti od toga šta Vam najviše odgovara. Dok čekate svoj let ili nekoga ko dolazi iz inostranstva, možete koristiti neke od ponuđenih pogodnosti koje Vam aerodrom pruža - možete posetiti neki od barova sa velikom ponudom pića, kao i peciva ili salata. Tu su naravno i restorani u kojima možete isprobati neke od ekskluzivnih porcija tradicionalne kuhinje kao i hladnih predjela. Na usluzi Vam je i internet kojim je pokriveno celo područje unutar aerodroma i besplatan je prvih 15 minuta korišćenja. Onim putnicima koji putuju ekonomskom ili poslovnom klasom je na usluzi i biznis klub. A sve pogodnosti koje on nudi i bliže informacije možete dobiti na sajtu aerodroma Nikola Tesla.

    Dostupne su Vam apoteka i medicinska nega ukoliko za to ima potrebe. Veliki broj prodavnica je tu za sve neophodne sitnice koje su potrebne za put ili dok provodite vreme u čekanju Vašeg leta. Knjižara je takođe dostupna za one koji vole da čitaju i nekom dobrom knjigom skrate vreme čekanja ili letenja. Za one koji žele da okušaju sreću, tu je kazino aerodroma koji radi 24h. Uvek postoji šansa da na željenu destinaciju odete sa kojim dinarom više iz ovog kazina. Sve u svemu, aerodrom Beograd ni po čemu ne zaostaje u odnosu na druge svetske aerodrome.

    Ako se odlučite na putovanje van naše zemlje i tom prilikom odaberete vazduhoplovni saobraćaj, nemojte imati nikakve sumnje u naš aviosaobraćaj. Za one koji su iz naše države, nije ni potrebno toliko naglašavati bezbednost koja važi na ovom aerodromu, ali je svakako treba spomenuti i zbog stranih korisnika naših letova. Ako ste tek stigli na aerodrom i žeite što pre da se smestite i odmorite, stan na dan Novi Beograd  ili apartmani u blizini aerodroma Nikola Tesla su sve što Vam je potrebno. Naspavajte se, napunite baterije i krenite u nove izazove sveži i nasmejani.

    Gde god se uputili i leteli, želimo Vam srećan put i prijatan let!

    Aerodrom Nikola Tesla - Adresa

    Aerodrom Nikola Tesla se nalazi na adresi Aerodrom Beograd 59 na teritoriji beogradske opštine Surčin.

    Kako iz grada do aerodroma?

    Do aerodroma na najbrži način možete stići automobilom autoputem E70 iz pravca Šida, kao i autoputem E75 i regionalnim putem R153a iz pravca Novog Beograda i Surčina. Dalju mogućnost predstavlja taksi prevoz i linije gradskog prevoza. Taxi Beograd prevozi putnike do aerodroma u svako doba dana ili noći po veoma povoljnim cenama. Ukoliko se odlučite za javni prevoz, ka aerodromu saobraćaju mini bus i autobuske linije.

     Linija   Putanja   Cena karte   Vreme putovanja 
     Minibus A1   Aerodrom - Trg Slavija - Aerodrom   300 dinara   30 minuta 
     Linija 72   Aerodrom - Zeleni venac  89 dinara ili 150 dinara u busu   30-40 minuta 
     Linija 607   Surčin - Novi Beograd   89 dinara ili 150 dinara u busu   30 minuta

    Aerodrom Nikola Tesla - Red letenja

    Na zvaničnom veb sajtu aerodroma Nikola Tesla možete pratiti kretanje letova uživo, dolaske i polaske, kao i dobiti informacije o sezonskom redu letenja. Sve informacije o dolaznim i odlaznim letovima tokom dana, otkazanim i pomerenim letovima možete dobiti kada ukucate broj leta, polazni aerodrom i avikompaniju. Informacije se ažuriraju svakoga dana.

    Aerodrom Nikola Tesla - Parking

    Aerodrom je jedna od najposećenijih i najprometnijih objekata u Beogradu. Do njega dolaze putnici iz cele Srbije, zbog čega je važno da postoji dovoljan broj parking mesta. Na aerodromu se nalaze tri parkinga, dva otvorena i jedna garaža.

    Javna garaža locirana je u blizini aerodromske zgrade i raspolaže sa 514 parking mesta. Otvorena je tokom 24 časa, cena parkiranja se naplaćuje po satu. Svaki započeti sat je 100 dinara, a putnici imaju mogućnost kupovine dnevne karte u iznosu od 1000 dinara. Jedno od parkirališta se nalazi preko puta zgrade aerodroma i raspolaže sa 478 parking mesta. Cena započetog sata iznosi 100 dinara. Parkiralište P7 se nalazi preko puta Robno-carinskog magacina i raspolaže sa 196 parking mesta. Otvoreno je tokom 24 časa i moguće se kupiti dnevnu kartu u iznosu od 800 dinara.

    Aerodrom Nikola Tesla - Informacije

    Osnovne informacije, informacije o redu letenja, putnim ispravama, viznom režimu i carinskim propisama možete dobiti pozivom na broj telefona aerodroma ili slanjem upita na e-mail. Neregularnosti, pohvale i sugestije o uslugama i radu možete prijaviti putem telefonskog poziva ili slanja na e-mail.

    Kontakt telefon za opšte informacije je: +381 11 209 4000, a e-mail adresa: briga.o.korisnicima@beg.aero. Ukoliko su Vam potrebne informacije o cenama avionskih karata, dozvoljenom prtljagu i drugim uslugama aviokompanije, možete pogledati sve aviokompanije na beogradskom aerodromu.

    Aerodrom Nikola Tesla - Kontakt

     Aerodrom Nikola Tesla   www.beg.aero/lat 
    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.