5 razloga za uspešno iznajmljivanje apartmana

Blog / Apartmandžije

  • Sadržaj
  • Često Vas savetujemo kako da poboljšate Vaše poslovanje u svetu kratkoročnog iznajmljivanja smeštaja. Dobrih sugestija nikada nije na odmet, pa imamo i neke nove savete kako da uspešno iznajmljujete Vaše apartmane. Trikova kako da unapredite svoj posao ima bezbroj, ali danas ćemo Vam predstaviti prvih pet.

    1. Stavite realnu cenu


    U moru konkurencije, gledajte da se izdvajate svojom cenom i kvalitetom. U današnje vreme sve je više privatnog smeštaja i apartmana, pa je teško u tom moru prepoznati najbolje. Nekada loši apartmani i agencije za izdavanje utiču na reputaciju i onih koji su dobri i kvalitetni. Kada je ponuda veća, logično je da dolazi do smanjenja cena. Bitno je pratiti tržište i ekonomsku situaciju kada je reč o cenama, ali i formirati iste prema kvalitetu smeštaja. Nemojte stavljati previsoke cene, a reklamu da su najjeftiniji apartmani u Beogradu kod Vas ako je to daleko od istine, jer će one samo odbiti goste, a cilj Vam je da imate popunjene kapacitete. Ukoliko ipak želite da imate visoke cene, tada morate dodatno da uložite u kvalitet, izgled i udobnost Vašeg smeštaja kako biste te cene i mogli da opravdate. Šta sve utiče na cenu i kako je pravilno odrediti pročitajte u našem novom Vodiču za vlasnike u delu Kako odrediti cenu.

    2. Sarađujte sa turističkim agencijama


    Ukoliko sarađujete sa turističkim agencijama, prednost je ta što ćete imati popunjene smeštajne kapacitete na duži vremenski period, odnosno nedelju ili dve, a ne samo na dan. Sa turističkim agencijama možete biti sigurniji kada je reč o gostima, a i prednost saradnje sa njima je ta da eminentne turističke agencije uzimaju veoma nisku proviziju. Saradnja sa ovim agencijama Vam takođe ostvaruje i to da ne morate voditi korespondenciju s gostima, takođe ne morate brinuti o uslovima i načinima dolaska, ostaje vam više vremena za sređivanje apartmana i slično.

    3. Uložite u fotografije smeštaja


    Slika često govori više od hiljadu reči, posebno kada želite da prenesete utisak nečeg lepog, mirnog i zanimljivog. Jednom fotografijom možete opisati apsolutno sve što ste želeli da kažete, pa i apartmani koje izdajete mogu biti dodatno efektniji na slici. Vaša ponuda smeštaja će biti procenjena od strane potencijalnih gostiju najviše na temelju slika, odnosno fotografija koje taj smeštaj prikazuju. Stoga uložite u kvalitetno fotografisanje, ukoliko je moguće od strane profesionalnog fotografa ili nekoga ko o fotografisanju zna mnogo više nego Vi. Najveća greška je stavljati površne i neobrađene slike koje su napravljene mobilnim telefonom, pa još ako napišete da su vaši najjeftiniji apartmani u Beogradu, ljudi će misliti da je to zato što su lošeg kvaliteta.

    4. Predstavite zanimljiv opis ponude


    U predstavljanju apartmana morate biti zanimljivi, duhoviti i dopadljivi, ali i da uvek iznosite tačne podatke, bez preterivanja. Ukoliko je apartman dosta daleko od atraktivnih destinacija nemojte pisati u opisu da je blizu centra. Takođe nemojte govoriti da je pogled sa terase apartmana spektakularan ako to uopšte nije tačno. Ukoliko gosti budu imali velika očekivanja na osnovu Vašeg opisa, kasnije mogu biti veoma razočarani i ostaviće Vam negativne recenzije koje mogu negativno uticati na reputaciju Vaših apartmana.

    5. Prevedite opise na više jezika


    Ako često imate strane državljane za goste apartmana, bilo bi poželjno da uložite u kvalitetan prevod opisa Vašeg smeštaja. Smatra se pod obaveznim prevod na engleski jezik, a bilo bi poželjno i napraviti prevode na neke druge jezike poput nemačkog, francuskog, španskog, ruskog, poljskog itd. Kada radite prevod, nemojte to ustupiti nestručnoj osobi i amateru, već je najbolje da kontaktirate agenciju koja će Vam isporučiti kvalitetan i profesionalan prevod. Ono što dobijate prevodom Vaše ponude na strane jezike je to da će Vaša ponuda izgledati profesionalno. A i potencijalni gosti će pre odabrati ponudu na njihovom maternjem jeziku nego ponudu koja je napisana samo na srpskom i eventualno engleskom jeziku.

    U narednom periodu ćemo Vas blagovremeno savetovati sa još mnogo zanimljivih načina da privučete pažnju gostiju i poboljšate poslovanje koje se odnosi na kratkoročno izdavanje stanova u Beogradu. Primenite ovih pet trikova i sami ćete vremenom primetiti značajan uticaj na interesovanje gostiju i povećanje brojaj rezervacija. Više na ovu temu možete da pročitate u našem novom vodiču za vlasnike.

    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.