5 korisnih saveta za uspešno iznajmljivanje apartmana

Blog / Apartmandžije

  • Sadržaj
  • Često nam se dešava da kada iznajmimo neku vrstu smeštaja naiđemo na neko neprijatno iznenađenje kao što su dodatni troškovi na koje nismo računali ili da taj smeštaj nema ono zbog čega smo baš njega iznajmili. Da bi izbegli neprijatne situacije i bezbedno iznajmili apartman spremili smo Vam neke osnovne savete kako da odaberete pravi smeštaj. Znamo da  traženje smeštaja nije lagan posao pogotovo ako se radi o velikim gradovima kao što je Beograd. Ali činjenica je da smeštaj svakako utiče na celokupni utisak tokom nekog putovanja, obilaska i posete i sigurno ukoliko je loš izbor smeštaja da će umanjiti sve ono što ste doživeli i videli tokom boravka u nekom gradu. Upravo zbog ovakvih situacija apartmani u Beogradu Vam nude neke važne savete kako da iznajmite smeštaj bezbedno i bez kasnijih iznenađenja.

     

    Koji su uslovi iznajmljivanja apartmana?

    Kada ste se odlučili za Beograd i da taj smeštaj bude u apartmanu trebalo bi i da znate celokupnu proceduru iznajmljivanja. Zbog čega je bolja opcija da apartman tražite putem sajtova na internetu? Na sajtu možete da vidite celokupnu prezentaciju apartmana, slike apartmana, opis apartmana, sadržaj, mapu sa lokacijom i tabelu sa cenama. Možete da vidite kako izgleda kuhinja, spavaća soba, kupatilo, itd. Trebalo bi da se raspitate da li potpisujete ugovor, kako vrši primopredaja ključeva. Da li se plaća depozit, kada i kako se vrši plaćanje, zaista je mnogo pitanja. Na sajtu imate i opciju da pogledate komentare gostiju koji su već boravili u apartmanu i da vidite realne kritike ili pohvale za dati apartman. Ono što je veoma bitno jeste da veoma pažljivo pogledate oglas i sve informacije koje su Vam date u njemu a za one koje nedostaju da pitate kako bi izbegli neprijatne situacije. 

     

    Koju lokaciju apartmana odabrati

    Lokacija smeštaja veoma utiče i na samu cenu. Činjenica je da stanovi u centru grada koštaju više. A isto tako provlači se i pitanje koji je Vaš razlog dolaska? Ako dolazite u posetu nekome ko živi npr. na periferiji grada ne morate onda da boravite u samom centru. A ako dolazite zbog provoda svakako je bitno da budete u žiži dešavanja. Obavezno proverite ukoliko ne dolazite sopstvenim automobilom koje stanice autobusa su blizu smeštaja, dokle idu itd. Sve ove informacije možete veoma lako pronaći na internetu. Razmislite dobro gde bi ste voleli da budete smešteni, u kojoj “zoni”, i budite svesni da je lokacija jedan od parametra koji formira cenu stana na dan.

     

    Gde parkirati u Beogradu?

    Ukoliko dolazite svojim automobilom, veoma bitna stavka je parking u Beogradu. Ako mislite da uzmete stan u centru grada i da ste time uštedeli svoje vreme varate se, osim ako apartman nema sopstveni parking, na traženje parking mesta možete da izgubite i do par sati. Uvek je bolje doplatiti apartman i 5e više ali da ste sigurni da nećete gubiti vreme tražeći parking jer to u Beogradu ume da bude veoma iscrpljujuće.

     

    Dolazite zbog posla

    Ako u Beograd dolazite zbog posla i treba da obavljate posao iz apartmana, a neophodan Vam je internet i prostor za rad, obavezno pitajte da li apartman poseduje internet konekciju. Iako smatrate da je danas doba tehnologije i da se podrazumeva da svi imaju internet i Wifi, nije nemoguće da se desi da ima ljudi koji to nemaju u svom stanu. Svakako je apartman prostraniji od hotelske sobe i ima čak i prostoriju ukoliko treba da održite i sastanak. Ali ukoliko Vam zbog posla trebaju neki određeni uslovi svakako je bolje da to naglasite kako ne biste došli u situaciju da ostanete iznenađeni.

     

    Specijalni zahtevi

    Ukoliko Vas u Beogradu zanimaju apartmani sa đakuzijem ili luksuzniji apartmani, ili dolazite sa kućnim ljubimcem svakako treba ovo da stavite do znanja, jer ne podrazumeva se da su svi apartmani npr. pet friendly ili da svi imaju đakuzi ili kadu. Ako dolazite zbog neke sportske ili muzičke manifestacije i trebalo bi Vam da u blizini imate mesto gde bi trenirali ili gde bi mogli da odete da vežbate pevanje ili sviranje, istražite to. Internet je dostupan danas svima i ruši sve prepreke, a ukoliko ipak ne možete da se snađete, naglasite to kada budete zvali da pitate za raspoloživost apartmana i sigurno ćete dobiti neophodnu pomoć. 

     
    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.