4. Sajam stipendija u Beogradu

Blog / Kultura

Sanjate o tome da studirate i usavršavate se u inostranstvu? Želite da se školujete u Italiji, Velikoj Britaniji, Nemačkoj, ali nemate sredstava i niste sigurni kako sve to funkcioniše? Evo Vaše prilike da saznate sve što je neophodno ako želite da nastavljate svoje obrazovanje u Srbiji ili inostranstvu.

Univerzitet u Beogradu će i ove godine organizovati sada već 4. Sajam stipendija koji će se održati 27. i 28. septembra 2017. godine, u zgradi Rektorata na Studentskom trgu u Beogradu. Ovde će, pored državnih institucija, fondova i nevladinih organizacija, učestvovati i ambasade, kompanije i ustanove koje takođe studentima dodeljuju stipendije. Studenti mogu birati da li žele da se školuju i usavršavaju u svojoj zemlji ili su više zainteresovani da svoje obrazovanje stiču u inostranstvu.

Prethodni Sajam posetilo je oko tri hiljade studenata i budućih sudenata, međutim očekuje se da će ove godine posećenost biti znatno veća. Zato predlažem svima koji dolaze sa strane da koliko odmah pogledaju kakvi su apartmani za izdavanje u Beogradu, i isto tako odmah rezervišu sebi smeštaj, jer je do Sajma ostalo još samo nedelju dana. Apartmani Beograd centar jeftino se mogu naći, a tu su Vam na najviše desetak minuta hoda.

U ta dva dana, ova manifestacija će okupiti predstavnike domaćih i inostranih višeškolskih institucija koji će sa studentima razgovarati i predstaviti im sve mogućnosti za njihovo akademsko usavršavanje. Sajam stipendija nudi Vam priliku da upravo na jednom mestu saznate sve informacije koje su Vam neophodne. Evo nekih.

  • Saznaćete koje to uslove treba da ispunjavate da bi ste uspeli da upišete ono što želite da studirate, bilo da je u Srbiji ili u inostranstvu.
  • Uputiće Vas na to koje su Vam veštine potrebne kada se prijavljujete za željene studije.
  • Shvatićete i zašto je vrlo bitno da na vreme prikupite sve informacije o svemu što se tiče prijave i upisa.

Kako je najavljeno, predstavnici Univerziteta u Beogradu će, nakon svečanog otvaranja, predstaviti koje su sve mogućnosti za mobilnost studenata, predavača i istraživača Univerziteta u Beogradu. Takođe će govoriti o aktuelnim merama podrške, nagrađivanju i stipendiranju studenata, mogućnostima kada je reč o karijernom informisanju i savetovanju po pitanju nastavljanja studjia. Održano će biti i predavanje na kome će studenti biti upućeni u tehnike polaganja međunarodno priznatih ispita stranih jezika.

Drugi dan Sajma rezervisan je za informativno-konsultativne sesije, koje će se odigravati u holu i dvorištu Rektorata od 10 do 16 časova. Isto tako će se u Svečanoj sali puštati prateći program prezentacija, kada će učesnici Sajma predstaviti svoje programe i dati korisne savete i smernice svim zainteresovanim posetiocima.

Sajam treba da posete svi studenti, ali naročito oni koji su odlučni u svojoj nameri da se školuju u inostranstvu, ali i oni kojima je to tek onako kao zanimljiva ideja palo na pamet nekoliko puta. Ova manifestacija pretvoriće ove druge nesigurne, u ove prve odlučne. Zapravo ovde treba da se pojave i oni koji hoće da se obrazuju, ali nisu potpuno sigurni u kojoj se oblasti pronalaze, bilo da je reč o osnovnim akademskim studijama ili daljem usavršavanju kroz master i doktorske studije. Zato i ako niste odavde, apartmani za izdavanje u Beogradu su najpovoljniji, a istovremeno i najudobniji smeštaj koji možete rentirati. A ako ste zbog obaveza u mogućnosti da samo prenoćite, apartmani Beograd centar takođe Vam izlaze u susret, pa nemojte da propustite šansu da sebi obezbedite stipendiju.

Na Sajmu ćete imati prilike da, pored naših, pogledate programe predstavnika Ruskog doma, Fondacije Tempus, Francuskog instituta u Srbiji, DAAD fondacije za stipendije u Nemačkoj, Univerziteta Politecnico di Milano, Univerziteta Ca’Foscari iz Italije, brojne ambasade, Beogradske Otvorene škole i mnogi drugi. Imate ogroman izbor, zato gde god Vam padne na pamet da želite da odete, ovde ćete saznati kako to i da učinite.

Kompanija Via Academica, na primer, nudi Vam i neke pogodnosti i popuste na svoje usluge, a takođe će i odgovoriti na sva Vaša pitanja koja se tiču upisa studija i dobijanja stipendija u inostranstvu.

I to je samo jedan od primera, jer mnogi učesnici sajma omogućuju Vam određene pogodnosti, zato treba da obiđete sve i odaberete ono što se Vama najviše sviđa i odgovara vašim željama i zamislima. Isto kao što kada gledate kratkoročno iznajmljivanje stanova Beograd, tražite ono što je po Vašem ukusu.

Ako je studiranje i dalje stručno usavršavanje u inostranstvu Vaš plan za budućnost, onda ne smete propustiti da posetite Beograd i 4. Sajam stipendija na ta dva dana. Da, smatram da ako ozbiljno nameravate da odete van Srbije da učite, treba da prisustvujete oba dana, jer ćete saznati različite prekopotrebne stvari.

Onda, znate šta Vam je činiti. Apartmani za izdavanje u Beogradu su na raspolaganju, bukirajte, dođite, informišite se, aplicirajte, osvojite stipendiju, otputujte u svoju zemlju snova i postanite najbolji u svojoj oblasti.

15 Dec 2023
Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
08 May 2023
Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.