3. Festival američkog nezavisnog filma posvećen Linču

Blog / Kultura

Septembar 2017. - Mesec Dejvida Linča u Beogradu

Treća godina zaredom kako se u Domu omladine Beograda održava Festival američkog nezavisnog filma: IndieBelgrade 2017. Trajaće od 28. septembra do 01. oktobra 2017. godine, a kako organizatori najavljuju, glavni fokus će biti na Dejvdu Linču – na njegovoj karijeri i uopšte njegovom životu.

Iako je Fest i dalje jedno slatko malo novorođenče, zainteresovanost ljudi munjevito raste. Posetioce ne čine samo Beograđani, već i komšije iz regiona, pa njima mogu da kažem samo booking apartmani Beograd. Šalim se naravno, imam da kažem mnogo više. Apartmani Beograd strogi centar. Dobro evo odmah prestajem sa svojim glupim šalama, u nastavku ću se truditi da ne budem ovako duhovita. Od sada ozbiljno.

U prilici smo da po prvi put pogledamo dokumentarac David Lynch – The Art Life. „Veliki autor sugestivno pripoveda o svom detinjstvu, fantazmagorijama i umetničkom sazrevanju.“ Kažu da ima moć da hipnotiše, a znajući čije je glave delo, ni zrno sumnje ne postoji u mojoj glavi da je upravo tako. Projekcija crno-belog filma Lilith’s Awakening (Monika Demeš) takođe je posveta Linču, umetničkom supervizoru ovog horora koji nas „plaši onim za čim žudimo“.

Ukoliko ste ljubitelj Linča i njegovog izvanrednog rada, pre početka festa obavezno se potrudite da dođete neki dan ranije. Zašto, pitate? Zato što je Kulturni centar Beograd organizovao izložbu njegovih fotografija pod nazivom Male priče, koju je, kaže ovaj veliki umetnik, specijalno poklonio Beogradu. Ovo Vam je jedinstvena prilika da pogledate njegove radove, kako kroz izložbu, tako iz kroz predstojeći Festival.

Mala digresija i dobronamerni savet, Apartmani u Beogradu. Da ne bi trošili više novca nego što je potrebno, a da bi se smestili udobno i blizu oba događaja, apartmani Beograd strogi centar je ono što treba da potražite. Pet do deset minuta vremena, ušteđeno dosta para, a najbolji apartmani bg koji se mogu naći.

A sad da se vratimo na ono što sve zanima.

Na ovogodišnjem Festu ukazuje nam se prilika da otkrijemo neku drugu Ameriku koja nam je daleko manje poznata, Ameriku van velikih gradova poput Njujorka, Čikaga, Los Anđelesa, Hjustona i ostalih. Amerika u kojoj „često još uvek živi „stari duh“ velikih prostranstava i običnih ljudi, jake volje i nade, ali i potisnutih osećanja“. Film Kathie Says Goodbye reditelja Vejna Robertsa daje nam uvid u tu nama nepoznatu Ameriku. Reč je o drami gde vidimo život jedne sedamnaestogodišnje prostitutke koja radi u malom šofesrskom svratištu u Arizoni, čiji lik igra sve popularnija mlada glumica Olivija Kuk. Roberts će prisustvovati otvaranju, pa ako budete imali neka pitanja nakon filma, rado će Vam na njih odgovoriti.

Za sve zainteresovane, predstavićemo i program, da ne bi morali informacije o tome opet da traže negde drugde. Ovde ćete saznati sve što Vas zanima.

Dakle program je sledeći:

Četvrtak, 28. septembar, 21h

KATIE SAYS GOODBYE / KEJTI KAŽE ZBOGOM

Režija: Vejn Roberts / Žanr: drama

Petak, 29. septembar, 19h

LILITH’S AWAKENING / BUĐENJE LILIT

Režija: Monika Demeš / Žanr: horor

Lusi u pokušaju da se otrgne iz svoje seksualne depresije, počinje da prihvata sve svoje mračne strane.

Petak, 29. septembar, 21h

DAVID LYNCH – THE ART LIFE / DEJVID LINČ – UMETNIČKI ŽIVOT

Režija: Nik Barns, Džon Ngajen i Olivija Hergard-Holm / Žanr: dokumentarac

„Obavezno za sve koji bi da se uhvate u koštac sa slagalicom zvanom Linč!“

Subota, 30. septembar, 12h

Reditelj Vejn Roberts održaće majstorsku radionicu o svom umetničkom putu od nezavisnog filma prema Holivudu.

Subota, 30. septembar, 19h

LAURA GETS A CAT / LORA USVAJA MACU

Režija: Majkl Ferel / Žanr: romantična komedija

Lora je nezaposlena književnica koja živi u Njujorku i pokušava čiji se život vrti oko svakodnevnih književnih sanjarenja, dosadnog dečka i romanse sa umetnikom.

Subota, 30. septembar, 21h

MAN FROM RENO / ČOVEK IZ RINA

Režija: Dejv Bojl / Žanr: krimi misterija

Jedno ubistvo spojiće šerifa iz malog grada, japansku krimi književnicu i nestalog putnika za kojim ostaje kofer i mnogo pitanja.

Nedelja, 01. oktobar, 19h

WEST VIRGINIA STORIES / PRIČE IZ ZAPADNE VIRDŽINIJE

REŽIJA: Preston Piterson i Džejson Boeš / Žanr: drama

Tri priče o maloj sredini koja pokušava da očuva svoj moralni integritet u pozadini jednog zločina.

Nedelja, 01. oktobar, 21h

DEAD BULLET / PRAZAN METAK

Režija: Erik Rise / Žanr: triler

Kockar u Las Vegasu zbog jedne žene kreće da prodaje ukradene žetone iz kazina opasnim kriminalcima, i tada počinje noćna mora.

Cena ulaznice je samo 250 dinara. Kažem samo jer Vam je, verujem, dobro poznato da je bioskopska karta i duplo skuplja u nekim bioskopima. Zato svi ljubitelji kvalitetnih neholivudskih filmova, pokupite svoje istomišljenike, bukirajte ono što Vam se sviđa iz ponude apartmani Beograd strogi centar, ili neki Beograd smeštaj koji je u malo mirnijem kraju, spakujte stvari i zaputite se ka Beogradu. Istinski fanovi Dejvida Linča, možete li da dopustite sebi da propustite ovu priliku koja vam verovatno neće biti pružena opet? 

15 Dec 2023
Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
08 May 2023
Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.