2Cellos u Beogradu

Blog / Koncerti

2Cellos su poslednjih godina zaista postali senzacija. Odavno iščekivani i dugo najavljivani koncert 2Cellos sastava održaće se 25.03.2017. godine u Kombank Areni sa početkom u 20 časova. Ovi momci postigli su nešto čime malo njih sa naših pšrostora može da se pohvali - publicitet širom sveta, kao i ogroman broj fanova na svakom kontinentu.

Uspeh koji su postigli dostigao je velike razmere, odavde, pa sve do Amerike, a sve ovo zahvaljujući talentu i internetu. Ono što ova dva momka rade na svojim violončelima je postalo nešto što klasićnu muziku približava mlađoj publici na jedan potpuno drugačiji i moderniji način. Svojim obradama najpopularnijih pop/rock/house hitova obezbedili su sebi veliki broj milionskih pregleda na YouTube-u i nastavljaju da osvajaju srca novih slušalaca. S obzirom na to da je reč o veoma mladom muzičkom sastavu, njihova biografija nema veliku pozadinu, ali verujemo da će nastaviti da osvajaju publiku u nareddnim godinama.

2Cellos čine dva mlada momka koja dolaze iz Zagreba, a njihova imena su Luka Šulić i Stjepan Hauser. Pohađali su Muzičku akademiju u Zagrebu, da bi Luka Šulić kasnije otišao na londonsku Kraljevsku muzičku akademiju, odnosno Royal Academy of Music, a Stjepan Hauser svoje školovanje nastavio na Kraljevskom koledžu u Mančesteru, tj. Royal Northern College of Music.

Veoma dug period su se bavili sviranjem klasične muzike na violončelima, a onda su odlučili da obrade čuvenu pesmu Smooth Criminal koju je izvodio Michael Jackson. Snimak ove obrade, koji je postovan na internet 2011. godine je za samo dve nedelje dobio više od tri miliona pregleda. Naišli su na pozitivne komentare, oduševljenja i pohvale sa svih strana, pa ih je to navelo da naprave nešto potpuno novo i originalno u svetu muzike, što sviranjem isključivo klasičnih muzičkih kompozicija ne može da se postigne.

Snimili su svoj prvi album za izdavačku kuću Sony Masterworks, 2011. godine. Na tom albumu se nalazi veliki broj obrada čuvenih svetskih hitova, a neke od njih su obrade pesama Stinga, Koldpleja, Nirvane, kao i pesme Majkla Džeksona. Učestvovali su i na turneji engleskog pevača Elton Džona, na njegov lični zahtev i do sada su zajedno sa njim nastupili na preko 100 koncerata širom sveta. Izveli su pesmu Smooth Criminal u američkoj TV seriji za mlade Glee i oni su prvi instrumentalni muzičari koji su gostovali u toj seriji. Od 2011. godine s 2Cellos kao bubnjar sa njima u jednom delu programa nastupa i Dušan Kranjc.

Ukoliko dolazite u Beograd da uživate u sjajnoj muzici koju ova dva pretalentovana čoveka stvaraju, obavezno pogledajte našu ponudu Apartmani Novi Beograd kod Arene. Tako ćete biti smešteni blizu i nećete morati da razmišljate kako da dođete do Arene, ili još gore, kako da se vratite nakon nezaboravne večeri - da li da se vučete po gradskom prevozu ili date brdo para na taksi. Apartmani Novi Beograd za iznajmljivanje imaju sve što Vam može zatrebati na to jedno veče, ali i na više ako želite duže da ostanete u srpskoj prestonici.

Svi prognoziraju da će ovo biti jedan od koncerata za pamćenje. Obezbedite svoju kartu na vreme, jer se koncert uveliko bliži. Prisustvujte pravom spektaklu ova dva momka koji imaju svetsku karijeru, a dolaze nam iz susedne Hrvatske. 

15 Dec 2023
Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
08 May 2023
Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.