share with friends

2Cellos su, slobodno možemo reći, prava senzacija. Osim toga što su poznati na našim prostorima, sa kojih između ostalog i potiču, tačnije iz Hrvatske, dostigli su svetsku slavu. Uspeh koji su postigli je dostigao velike razmere, odavde, pa sve do Amerike, a sve ovo zahvaljujući talentu i internetu. Ono što ova dva momka rade na svojim violončelima je postalo nešto što klasićnu muziku približava mlađoj publici na jedan potpuno drugačiji i moderniji način. Postigli su nešto što retko ko sa ovih prostora može da kaže da je postigao, a to je publicitet širom sveta, kao i ogroman broj fanova na svakom kontinentu. Svojim obradama najpopularnijih pop/rock/house hitova obezbedili su sebi veliki broj milionskih pregleda na popularnoj mreži YouTube i nastavljaju da osvajaju srca novih slušalaca. S obzirom na to da je reč o veoma mladom muzičkom sastavu, njihova biografija nema veliku pozadinu, ali smo ubeđeni da su godine koje dolaze, njihove i da njihovo vreme tek sledi.

Nešto što treba da znate o 2Cellos sastavu je to da ga čine dva mlada momka koja dolaze iz Zagreba, a njihova imena su Luka Šulić i Stjepan Hauser. Njih dvojica su pohađala Muzičku akademiju u Zagrebu, da bi Luka Šulić kasnije otišao na londonsku Kraljevsku muzičku akademiju, odnosno Royal Academy of Music, a Stjepan Hauser svoje školovanje nastavio na Kraljevskom koledžu u Mančesteru, tj. Royal Northern College of Music.

Veoma dug period su se bavili sviranjem klasične muzike na violončelima, a onda su odlučili da obrade čuvenu pesmu "Smooth Criminal" koju je izvodio Michael Jackson. Snimak ove obrade, koji je izbačen 2011. godine, je za samo dve nedelje dobio više od tri miliona pregleda. Naišli su na pozitivne komentare, oduševljenja i pohvale, pa ih je to navelo da naprave nešto potpuno novo i originalno u svetu muzike, što sviranjem samo klasičnih muzičkih kompozicija ne može da se postigne. Snimili su svoj prvi album za izdavačku kuću Sony Masterworks, 2011. godine. Na tom albumu se nalazi veliki broj obrada čuvenih svetskih hitova, a neke od njih su obrade pesama Stinga, Koldpleja, Nirvane, kao i pesme Majkla Džeksona. Učestvovali su i na turneji engleskog pevača Elton Džona, na njegov lični zahtev i do sada su zajedno sa njim nastupili na preko 100 koncerata širom sveta. Izveli su pesmu "Smooth Criminal" u američkoj TV seriji za mlade "Glee i oni su prvi instrumentalni muzičari, koji su gostovali u toj seriji. Od 2011. godine s 2Cellos, u delu njihovog programa, kao bubnjar nastupa i Dušan Kranjc.

Dugo iščekivani i dugo najavljivani koncert 2Cello sastava, održaće se 25.03.2017. godine u Kombank Areni sa početkom u 20 časova. Svi prognoziraju da će ovo biti jedan od koncerata za pamćenje. Obezbedite svoju kartu na vreme, jer se koncert uveliko bliži. Prisustvujte pravom spektaklu ova dva momka koji imaju svetsku karijeru, a dolaze nam iz susedne Hrvatske.